2016 m. rugpjūčio 3 d., trečiadienis

Senja familiepark (ketvirtoji diena)

Senja - neatrastas Norvegijos perlas (pirmoji diena)

Senja. kalnai, fjordai (antroji diena)

Senja. Barden kalnas (trečioji diena)

Senja. Įveikti Husfjellet (penktoji diena)

Šiandien žada lietų, o ir šiaip reikia ramiai pabūti. Lieku fermoje. Vaiva palikta viena prižiūrėti visą ūkį, kol jos šefai ilsisi Ispanijoje. Reikia pašerti ėriukus, triušius, palesinti vištas ir priiminėti lankytojus - išvirti jiems kavos, užkurti grilį, ištraukti paglostyti triušiuką, leisti pašerti lamas.
Lankytojams nelabai rūpi oro sąlygos - jie įpratę. Tai mums šalta, o jiems ne :)
Daug rašyti šiandien neketinu - tiesiog parodysiu fermą. Čia galima ne tik pabūti dieną, bet ir išsinuomoti namelį ilgesniam pabuvimui.

http://senjafamiliepark.no/





























Išleidę visus svečius, dar pasigaminame vakarienę ir trauksime aplink salą.



Šeimininkės gėlynai.




Man susidarė įspūdis, kad Norvegijoje į daugelį dalykų žiūrima daug paprasčiau, nei pas mus. Vaikai džiaugiasi galėdami paglostyti triušį, tiek vaikai, tiek suaugę eina pas ne itin švarius ėriukus - juos girdo, glosto. Šis parkas labai paprastas, bet šeimos važiuoja čia praleisti dieną, pažaisti, pavalgyti.
Ir kalbant apie namus, bei aplinką, man atrodo yra viskas paprasčiau - prie namų nupjautos pievelės (labai mėgsta pjauti žolę), bet apskritai, viskas yra gerokai natūraliau. Niekas nieko nesistengia įrodyti ir perspjauti. Gyvenome šeimininkų name, čia taip pat vyrauja paprastumas. Viskas, ko reikia, daug mielų smulkmenų, bet jokios nereikalingos prabangos.
Aišku, tai gali būti ir klaidingas įspūdis - juk aš čia praleidau tik keletą dienų.

Na, keliaujame toliau. Rytoj esu suplanavusi kopimą į Husjellet kalną. Šiandien ketiname pamatyti vieną vaizdą iš apačios, o rytoj pamatysiu jį iš viršaus.



Šį kalnyną, kuris vadinamas velnio dantimis (arba buivolo ragais) išvysiu ryt, užlipusi ant Husfjellet.




Pakeliui randame kapinaites. Stabtelime pasivaikščioti. Stebina gyvenimo trukmė - daug šimtamečių. Bet dar labiau stebina lauke paliktos priemonės - laistytuvai, karutis ir t.t. Įdomu, kiek išbūtų Lietuvoje :) Anksčiau esu girdėjusi, kad norvegai daug ką laiko tiesiog lauke, o kai ateina žiema paprasčiausiai pamiršta padėti po stogu ir pavasarį išmeta (kuo džiaugiasi mūsų tautiečiai) ir perka naujus. Galiu paliūdyti, kad iš tiesų labai daug daiktų - žoliapjovės, trimeriai, pjūklai... mėtosi kažkur kieme.




Senja saloje radome tik dvi vietas, kur įrengtos apžvalgos aikštelės - viena prie velnio dantų ir šį - netoli Skaland miestelio (kaimelio)





Pasigrožėję vaizdais, traukiame namo - ryt manęs laukia žygis

Senja - neatrastas Norvegijos perlas (pirmoji diena)

Senja. kalnai, fjordai (antroji diena)

Senja. Barden kalnas (trečioji diena)

Senja. Įveikti Husfjellet (penktoji diena)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą