2016 m. rugpjūčio 19 d., penktadienis

Izraelis - Jordanija. Ferma ir Negyvoji jūra




Gyvenimas fermoje prasideda anksti - kėlėmės gal 5 ryto. Prasideda ilga, kupina įvykių ir nuotykių diena. Pirmiausia pasisveikiname su papūgomis, kurios į pakalbinimą atsako "šalom"


Toliau laukia sūrinė. Šioje fermoje gaminama 15 rūšių sūrio iš ožkų pieno - nuo švelnutėlės ricotos iki ilgai ir su meile brandintų. Sūrius reikia nuolat prižiūrėti. Pirmas darbas juo apvartyti.




Toliau einame pažaisti su ožiukais. Jie tokie meilučiai, kaip maži šuniukai - staksi, meilinasi, vizgina uodegytes. Traukia už visko ką pasiekia - atrišo batus, vos nesugraužė tunikos 




O čia jau mamos ožkos, iš kurių pieno gaminamas tas unikalus sūris. Pirmą kartą teko ne tik pamatyti, kaip melžiamos ožkos, bet ir pačiai jas pamelžti. Gal 300 melžiamų ožkų - yra ką veikti. 




Girdome veršiukus


O toliau jau pusryčiai pasifloromis apaugusioje terasoje. Primenu, kad Lietuvoje tuo metu sniegas, pūga ir maždaug -10 laipsnių



Vienai išdykėlei papūgai kažkaip pavyksta pasprukti iš narvo, bet ji greitutėliai grąžinama atgal.


Po pusryčių laukia pagrindinis darbas - išginti 50 karvių su dviem buliais maždaug 5-6 km į kalnus - į ganyklas. Tai tikras iššūkis ir šį darbą Vaiva atlikdavo viena. Karvės nemelžiamos.


Atskirti veršiukai lydi mamas kitoje tvoros pusėje


Nepatikėsite, koks skanus medus Izraelyje. Kiek ragavau, man skaniausias avokadų. Skonio nusakyti neįmanoma - reikia paragauti


Na tai pirmyn... Sunkiai galėjau suvokti, kad mano mažoji mergaitė taip puikiai tvarkosi su tokia karvių banda. Nenustoja ji manęs stebinti.






Šiandien mūsų darbas tik nuginti karves iki ganyklų, o paskui turime laisvą popietę - važiuojame maudytis į Negyvąją jūrą.
Kraštovaizdis keičiasi labai greitai. Iš žaliuojančios ir žydinčios šalies patenkame į visišką dykynę. Smėlis, uolos, druska. Negyvoji jūra tikrai tokia, kaip daug kartų matyta paveikslėliuose - galima gulėti ir nesijaudinti, kad paskęsi. Vienintelė problema paskui nuleisti kojas ir atsistoti.
Buvome įsitaisę netoli viešbučių. Teritorija sutvarkyta, įrengti skėčiai, dušai.




Pasilepinę druskos voniose dar aplankome netoliese esantį gėlo vandens kriokliuką ir grįžtame į fermą. Rytoj prasidės mūsų nuotykiai.




Izraelis - Jordanija. I dalis Nuotykiai prasideda

Izraelis - Jordanija. Aqaba - Wadi Rum


Izraelis - Jordanija. Petra. Nuotykių pabaiga

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą