2016 m. rugpjūčio 19 d., penktadienis

Izraelis Jordanija. Antroji diena - Jeruzalė

Būnant tokioje vietoje, kaip Jeruzalė, nuodėmė būtų ilgai miegoti, taigi greitai susiruošiu ir vėl keliauju apžiūrinėti miestą. Dienos šviesoje jid netenka dalies žavesio - visur triukšmas, grūstys, šurmulys. Galybė turistų ir aš viena iš jų. Ketinau truputį pasivaikščioti ir traukti prie Negyvosios jūros, bet kažkaip užsibuvau - ta gatvelių raizgalynė taip lengvai nepaleidžia.





Net ir pilname turistų mieste, galima atrasti ramių kampelių





Pasilypėjus aukščiu, galima apžvelgi Raudų sieną ir jos prieigas. 



Šios sienos amžius siekia 3000 metų



Pasivaikščioju po turgų




Geriu nerealius kiekius granatų sulčių. Prekeiviai ima ir eurais ir šekeliais, bet jei nori mokėti eurais, tai kaina beveik dviguba. 

 

Vaikščioju daug, lipu aukštyn, leidžiuosi žemyn. Einu, kur kojos neša. Neturiu ką pakomentuoti - nelabai domiuosi istorija, religija, tai tiesiog vaizdai.

 


Golgotos kelio pradžia












 





Viešpaties kapo bazilika pastatyta vietoje, kur buvo nukryžiuotas ir palaidotas Kristus.


Kristaus nukryžiavimo vieta



Ten žemai buvo plaunamas Kristaus kūnas




Kristaus kapo aplankyti nepavyko, nes eilėje būtų reikėję praleisti visas likusias atostogas.
Traukiu toliau - link Alyvų kalno






 









Mergelės Marijos gimimo vieta


Alyvų kalnas



Marijos kapo ir paėmimo į dangų bažnyčia






Kapinės


Viešpaties ašarų koplyčia








Jeruzalėje užtrukau beveik visą dieną ir dabar laukia dar beveik 100 km kelionė į fermą, kurioje dirba Vaiva. Visa pavargusi nueinu į stovėjimo aikštelę, kur paliktas automobilis. Pirmas nemalonumas - pasirodo išvakarėse nesusikalbėjau (nesupratau) aikštelės sargo ir man automobilio stovėjimas kainuoja apie 30 eurų. Pasirodo man jį reikėjo pasiimti 6 ryto ir padėti kur nors kitur, tai būtų kainavę kiek mažiau nei 10 eur. Na, bet yra kaip yra. Kitas nemalonumas - nerandu piniginės. Iškuičiu visą rankinę - nėra. ramina tai, kad vieną kortelę esu pasidėjusi kitoje vietoje. Neramina tai, kad yra nemažai vietų, kur užtenka tiesiog perbraukti kortele ir pinigai nuskaitomi - nereikia nei parašo, nei PIN kodo. Dar pastresavus ir gerai paieškojus, piniginė atsiranda. Trečias nemalonumas - neužsiveda mano naujutėlė KIA. Visiškai nereaguoja į mano pastangas. Bandau, bandau - nieko, tada pasitelkiu aikštelės prižiūrėtoją, jis pasikviečia į pagalbą draugą - deja, niekas nepadeda. Vyrai paskambina į automobilių nuomą. Ten pasako, kad atvyks po valandos. Atvyksta, bando taisyti, tada ilgai kalba telefonu. Šiaip tai situacija buvo įdomi - aš mažai kalbu angliškai, aikštelės prižiūrėtojas taip pat, atvažiavęs nuomos atstovas (kaip suprantu kažkoks meistras) - nekalba visai. Bet kažkaip susikalbame ir važiuojame į nuomą, kur gaunu kitą automobilį, netgi geresnį, nei buvau užsakiusi. Beje, grįžusi į Lietuvą, parašiau pretenziją į AVIS ir gavau 30 eur kompensaciją, bei metus galiojančią nuolaidą kitai nuomai, kuria, deja, nepasinaudojau.
Taigi, išriedu su nauju automobiliu iš Jeruzalės jau sutemus. Mano numatytas maršrutas per kalnus lieka ateičiai, o dabar kuo greičiau greitkeliais lekiu į fermą. Keliai Izraelyje geri, greičiai dideli, tai netrukus pasiekiu svetingą fermą. Vakarienė ir laikas į lovą.
  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą