2017 m. gegužės 2 d., antradienis

Kijevas. Janukovičiaus "namelis"

Šis trumpas įrašas bus apie paskutiniu metu mane labiausiai nustebinusią, sakyčiau netgi šokiravusią išvyką. Buvau trumpoje komandiruotėje Kijeve ir vieną vakarą nuvažiavome apžiūrėti Janukovičiaus (buvusio Ukrainos prezidento, nuversto per Maidaną) rezidenciją. Gaila, kad galėjome nuvykti tik vakare ir nepavyko patekti į vidų, bet netgi tai ką pamatėme, pribloškė. Bet apie viską iš eilės.
Kaip tikriausiai žinote, Ukrainoje gegužės pradžioje vyks Eurovizija ir visur jau vyrauja lengvo pamišimo atmosfera - viešbučiai užimti, keliai uždaryti, vyksta remontai, scenų, ekranų statybos ir t.t.
Kijeve buvome toli gražu ne pirmą kartą, centras išmaišytas visais metų laikais, tai tik trumpai pasivaikščiojme.
Vakarienė Barvy restorane. Kaip ir visur Kijeve, maistas skanus, nebrangus, aplinka įdomi, tik labai lėtas aptarnavimas. Kalba pabrėžtinai ukrainietiškai




Pavalgę einame pasivaikščioti po Maidaną







Šį kartą gyvename viešbutyje - laive. Pro langą tolumoje matosi Pečiorskaja Lavra.




Vakare ketiname lankyti Janukovičiaus rezidenciją. 
Žinote, rašiau rašiau apie tą rezidenciją ir viską ištryniau. Taip, ten protu nesuvokiama prabanga. Sudėta daugybė pinigų įrengiant ir išlaikant šią vietą. Bet kas gi aš, kad galėčiau teisti ar piktintis. Gal galima tiesiog pasigrožėti tuo, kas ten dabar yra. 
Čia matosi "pagalbinis" pastatas, kuriame yra virtuvė, sporto centras su boulingo sale, baseinu, masažo, manikiūro, pedikiūro kabinetais, kirpykla ir t.t.





Šis fontanas grojantis - dubuo iš kažkokio metalų lydinio ir vandeniui krentant ir atsimušant į jo kraštus, girdisi malonus skambėjimas.




Vaizdas į Kijevo marias. Medžių viršūnes, kad neužstotų vaizdo į marias, pjaudavo sraigtasparniu


Šašlykinė :)



Arkų alėjos, savo matmenimis tiksliai atkartojančios šachtas


Pagrindinis namas











Pirties pastate. Baltoji, juodoji pirtys, pastovios 4 laipsnių temperatūros baseinas, pusbrangių akmenų mozaikos, vitražai...






Identiško dydžio ir storio sakurų alėja (pasodintos jau didelės). Žiūrint į medžių eilę iš galo, matai tik vieną medį 









Laivas Galeonas, padovanotas vieno iš gubernatorių, Janukovičiaus 60'mečio proga. Pagamintas iš raudonmedžio, viduje įrengtas kazino, koncertų salė.




Trijų km ilgio promenada palei Kijevo marias. Dekoratyvinė tvorelė, už jos matosi laidai, kuriais buvo leidžiama aukšta įtampa










Tai tokie vaizdeliai toje rezidencijoje. 

Grįžę į Kijevą dar pakylame Andrejevskij spusk, pasigrožime vaizdais, skaniai pavakarieniaujame ir kelionė baigta





5 komentarai:

  1. Sveiki, o kaip ten kainos pačiame Kijeve? Kiek mačiau, ganėtinai pigūs skrydžiai ten, tačiau būsto nuomos kainos per AirBnB labai didelės, nepaisant to, kad žmonės (aišku, ne Janukovičius) ten labai skurdžiai gyvena (vidutinė alga 120 eurų). Kaip manot, čia dėl Eurovizijos?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kainos gyvenimo tikrai buvo pakilę dėl Eurovizijos ir net sudėtinga buvo rasti viešbutį. Šiaip nebrangu. Pažiūrėkit kad ir per booking - nakvynės kaina dviems su pusryčiais 20-60 eur. Taip pat pigūs rūbai (vietinės gamybos), batai ir t.t. :)

      Panaikinti
  2. Norėjau paklausti - kuo važinėjote po patį Kijevą? Jei ne su savo transportu, kaip ten su viešuoju reikalai? Gal yra kokie nors transporto tvarkaraščiai internete, kaip ir Lietuvoj - na, kad iš anksto susidėlioti maršrutus būtų galima? Ir ar labai brangu? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laba diena,
      labai vėluoju su atsakymu, bet dėl viešojo transporto nieko negaliu padėti - mus vežiojo automobiliu.

      Panaikinti
  3. dabar labai pigūs skrydžiai
    su Ukraine International, apie 100 € į abi puses.

    AtsakytiPanaikinti